2010. 05. 11.

Túlélő Kalauz Fesztiválhoz.

Szólj hozzám!

A fesztivál a mulatni vágyó ember eszement találmánya. Korszak alkotó, nélküle egy nyarat sem bírnánk ki. A telet is csak szűkölve, épp, hogy. Aki volt már, az pontosan tudja, hogy ott minden megtörténhet ami egy arcátlanul szűkös helyre összeterelt hormon túltengéses fröccs mániás bandával előfordulhat. Jobb elébe menni a bajnak, hogy semmi se árnyékolja be a fesztivál hangulatot, és a sör foltos rózsaszín köd heti bérletes legyen.
Érdemes a fesztivál stratégiát pontról pontra vizsgálni, hogy egy kulcs kérdés se maradjon ki a leltárból. Kezdjük az élet támogató szektornál, lássuk a cuccod. Egy hét hosszú idő, attól függetlenül, hogy átlagos esetben is kiesik egy-két nap.
Szóval van egy sátrad ez szinte biztos. A sátor mindennek az alfája és ómegája, mivel ott próbálsz aludni, a haverjaiddal ez az egyetlen közös pont, a cuccaid díszes lerakata valamint alkalmi randizóna. Multifunkti az tuti. Az elhelyezés kérdésében ne sajnálj se időt se fáradságot, még akkor is ha esetleg lemaradsz a Pokolgép intrójáról. Első szabály, ÁRNYÉK. A napon véged, ezt te is tudod, ha felforr az ereidben a már a sátorban beinhalált vodka gőz, elvesztél még egy napra. Aki lemarad az kimarad. Vetted az adást, árnyékban a sátrad. Előtte hagyjál magadnak némi helyet egy mini tisztás kialakítására, ahol ehetsz, dögölhetsz, és igény szerint felállíthatod a házi oltárt, (mert erre is láttam már példát). Hogy képes legyél belőni a sátrad pontos koordinátáit a fesztivál térképen, érdemes kifeszíteni egy damilt a nagy színpad első sora és a sátrad szélső jobb oldali cölöpje közé. Ha ez megterhelő, gyros morzsákkal is próbálkozhatsz, ha ez is felejtő, akkor elég ha az elsősegély sátor mibenlétével tisztában vagy. Illetve alapszabály, hogy az egyetlen józanságra hajlamos barátod számát a hívás listán az 1-es helyre mented el, inkább kétszer, mint egyszer. Vissza kanyarodva a cuccodhoz, legyen nálad minden napra egy trikó vagy a lányok esetében egy bikini felső. Mert leöntenek, kérdezés és kivétel nélkül. Itt kérlek a nyakadba fogják locsolni a sört. Nem úszod meg, ezt tudnod kell. Amikor pedig mindentől elázva félig vakon csámborogsz a sátrad felé, és úgy érzed ez maga a kaland park, mert már 32-szer estél el mások sátor cölöpében, jól fog esni, ha átveszed a tankcsapdás vagy a tavalyi kistehenes polód.
Most következik a haverság probléma köre. Haverból soha nem elég ez fesztivál törvény. Csak az a probléma, ha rengeteg van belőlük, de te speciel egyet sem találsz. Erre való a törzs hely. Legyen egy pont, ahol mindig lesz valaki, aki megnyugtat, és elmegy veled a Partyarénába. Lehet ez az Ászok sátor, a Csülkös, de inkább a Fényes stand mint a Bungee Jumping. Ez a közös kis tisztás a ködben, arra is, jó, ha egy alkalmi haverságot, le akarnál azonnal rázni magadról. Mert csak észrevétlenül le kell lépned, mert van irányod, van célpontod, nem fogsz össze-vissza kóvályogni, csak , hogy újra a nemkívánatosba fuss.
Enni is muszáj egy fesztiválon képzeld el. Erre a gondolatra egyszerű asszociáció a pénz beosztásának alapstratégiája. Mert attól függetlenül, hogy “ a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet”, ettől még a Sziget Kft. is szereti a profitot. Érdemes csak olyan kaját venni, ami nem elég mobil ahhoz, hogy egy száguldó punk kikapja a kezedből. Tehát pizza, hot dog, csülök bukó. Esélyt se adj nekik! Fontos, hogy legalább a 40-60 kaja-pia arányt próbáld betartani, mert különben előjön a fesztivál ősdilemma, a “képtelen vagyok többet inni” kérdés kör. És akkor ott a baj. Erre megoldás lehet az árnyékban való két órás szendergés, 2 liter szódával és egy méretes kürtös kaláccsal, ha pedig ez sem gyógyít ki, akkor irány a jazz sátor, és a beletörődés, hogy kivettél egy nap szabadságot. Tény, hogy egy fesztiválon mindenki a másik szájából iszik, kivéve ugye téged, mert te se száj és körömfájást, se Ginát nem akarsz magadra szedni.
A szemfüles fesztiválozó egyben a nyertes fesztiválozó is. Tudd, hogy te ott célcsoport vagy. Mindenki téged akar levenni. Ezért lelkiismeret furdalás nélkül használd csak ki az összes létező promóciót. Legyen világító parti nyakláncod, 20 féle öngyújtód, két baseball sapkád, és 3 féle nyakba akasztható sör tartód, mert soha nem tudhatod, kinek mi kell a rocker cserepiacon. Végezetül ne hagyjuk ki a társas kapcsolatokból, a tipikus díszpélányt a fesztivál alkalmi kalandot. A lényeg, hogy két fény után számolj kettőig, mert 2 másodperc kell amig visszanyered a látásod, még mielőtt egy mini marlylin manson nyelőcsövében landolsz. Ha kettő után is tetszik, táncoljatok, vígadjatok, ami jólesik. Csak nehogy másnap még a nagyszínad közelébe se mehess, megkockáztatva, hogy véletlenül összefutsz vele!
Még valami! Őrült állatkodás vagy akár sarokban bújkálás közben is jusson csak eszedbe, hogy “ami egy fesztiválon történik, az ott is marad.”