2011. 04. 29.

Nem a divat mondja meg ki vagy

Szólj hozzám!

Hanem a Bankod! Szól az UBS svájci Pénzintézet stílusgyilkos ars poétikája! Ha a fegyelmezett banki alkalmazott meg szeretne felelni drakói szigorú munkaadójának, vagyis az általa kiadott 44 oldalas öltözködési kódexnek, számításaim szerit napi 2 órára van feltétlen szüksége! A hiba a részletekben rejlik! Mint egy 1,6 mm.-es köröm egy szürke boka zokni vagy némi fokhagyma a pörköltszaftban! Svájc messze van, viszont Békésben is szigorítanak!

Szürke bank, szürke hétköznapok, szürke pénzügyek, szigorúan szürke, térdhajlatot simogató szoknya! Az ember lánya süllyessze mélyre, vagy legalábbis a munka idő utánra az élénk, de még a pasztell szineket is! Az UBS a banki spirituális környezethez méltó ruházatot vár el az idomított alkalmazottaitól! A hangulatos novellának is beillő divat törvénykönyvben a megszokott tiltólistás, tetoválás, piercing, borosta vagy neccharisnya mellett igazi ínyencségeket is találhatunk. Már ha kenyerünk a káröröm! A bank valószínűleg a külsőségekben keresi a hiányzó profitot, mert a végtelen precizitása még a férfiak alsónadrágjára, meztelen lábszárára, a hölgyek szájfényére, körömlakk árnyalatára és a parfüm aromájára is kiterjed. A trend spion bank pénzbeli vagy mukaidő csökkentési kompenzációjáról nincsenek információink. Viszont a szigorúságra indokot bőven találunk. Például az esendő lelkű férfiak, akik egy cseppet ki szeretnék tolni a 40-es éveiket és leplezni kívánják őszülő halántékukat némi hajszínezővel, elmarasztalásban részesülnek, mivel és itt a várt magyarázat: a mesterséges festékek éles ellentétet képeznek a valódi életkorról árulkodó bőrrel. “Néztél ma tükörbe Günter?” Felkiáltások mindennaposak lehetnek. Ezen felül, ami azért nem olyan meglepő az UBS alkalmazottainak a sötétszürke, fekete vagy tengerészkék öltözék a kötelező, ugyanis kizárólag ezek a színek jelképezik a hozzáértést és a mértéktartást.

Nem csak az alpesi pénzmezőkön szigorodik ám az öltözködési rend. A Békés megyei Pándy Kálmán Kórházban is felütötte a fejét a hanyagság nem kívánt “szörnye”. Mint a nővérke ruhából kikacsintó női dekoltázs. Minő borzalom! A kebel regulázó kórház még a nyári hónapokban sem enged némi örömteli percet szegény ápoltaknak. Az UBS.-hez hasonlóan egy rettentő szigorú öltözködési kódex elkészítésén fáradozik. A magyar egészségügybe így beilleszkedik majd az utolsó hiányzó mozaik darab, és a steril rendszer tökéletes lesz. De mi lesz az altatás előtti utolsó lélekemelő pillanatokkal?