2012. 12. 02.

Máshogy fáj 27. - FreePirézia!

Szólj hozzám!

Novák Elődnek a piréz állampolgársággal nem volt problémája. Pedig Ertsey Katalin LMP-s képviselő bevallotta, hogy ő bizony izraeli-piréz állampolgár. Novák szerint azonnal le kellene mondania. Az – amúgy nem létező – izraeli állampolgársága miatt. És a pirézség? Azért nem jár a „monnyon le”? Még csak listázni sem kell őket? Pedig már más is érdeklődött előttem a pirézek felől. A Tárki egyik közvélemény kutatásában köntörfalazás nélkül megkérdezett minket, magyarokat, hogy hányan lennénk hajlandóak pirézeket engedni az országunkba. A többség szigorúan a határokon kívül tartaná, a piréz betolakodókat. Igény, az tehát van az antipirézizmusra, a kérlelhetetlen éleslátással megáldott Novák Előd mégis szótlan marad. Közömbös. Pedig a Jobbik országgyűlési képviselője hajlamos igen szigorúan megítélni más népeket, így szemet szúrt nekem ez a szokatlan engedékenység. Itt valami gyanús. Mit tudhatnak, ezek a pirézek?

Pirézia területe a lakosság hangulatától, vagy akár vallási, politikai meggyőződésétől függően, egyénre vagy akár csoportra szabva változhat. Egyszer Nagypirézia másszor csak Pirézia. Az egykorvolt Nagypirézia dicsőséges múltja feletti merengés meghatározza a piréz mindennapokat. Nagypirézia térképe ott virít a pirézek autóin, a kifinomultabb ízlésűek hűtőmágnes, valamint falivekker formájában is ápolják a nemes hagyományt. Pirézia jó hely. A pirézek zavartalanul megférnek egymás mellett még a kibékíthetetlen ellentétek is, mint például a nő meg a férfi, vagy a fiatalok és az öregek. Nagy ám az elfogadás. Ettől olyan boldogok, hisz a piréz nem lehet ellenzékben. Együttélésüket, a szándék és a közösen megfogalmazott cél teszi valóban harmonikussá, hogy mindannyian szeretnének, a lehető legnagyobb pirézek lenni. Mindenben a pirézkedést lesik. A Piréz állam által fenntartott elemiben is a katonás pirézség uralkodik, piréz irodalom, piréz történelem, piréz erklölcs mindenekfelett. Kiszűrik a piréztelenséget seperc alatt. Így művelődik, minden kis piréz. A múzeumokba és a színházakba is csak olyanokat engednek be, akinek pirézségtudata megfelelő. Minden más szemétnek van minősítve. A jó pirézeknek zsíros állás jut a pirézbizniszben, kereshetnek akár úgy is akár, mint a Nagy pirézek. Na, jó, úgy azért nem. De akkora piréz úgysem lehetsz, mert valahol erről szól a piréz lét. Egyébként Pirézia hivatalos nyelve sem más, mint piréz, ezen kívül minden egyéb nyelv szigorúan be van tiltva, kivéve persze a pirézt.

Nem csoda hát, ha ez a nagyszerű Pirézia még Novák Elődnek is tetszene. Persze, ha lenne. De nincs. Nem mondom, Novák szerint, még lehet. Sőt, lennie kéne. Csak a zsidók, azokkal mi legyen?