2013. 02. 10.

Eladósorban

Szólj hozzám!
No exchanges, no returns

Igaza van a miniszterelnöknek: aki adós, rabszolgasorsra van ítélve. A rabszolga pedig az, aki arra vár, hogy felszabadítsák. Ilyen az az ország is, melynek évtizedekre előre elköltötték már az utolsó fillérjét is. Mi is felszabadulni készülünk! Mi, együtt, sokan, az egész ország! Pénz kell, sok pénz, minden áron. A kiárusítás megkezdődött.

Mifelénk például 250 ezer euró értékű, úgynevezett letelepedési államkötvény vásárlásával minden Európai Unión kívüli polgár kaphat tartózkodási engedélyt. Úgy tűnik, az oroszok vágynak leginkább a magyar életérzésre. Bár tulajdonképpen ők már a speizban vannak. Hévízen és környékén több a cirill betűs tábla, mint a latin. Nem vettek ők kötvényt, csak házat. Beköltöztek, és jól élnek, mint Szergej Hevesen. Azért az ingatlan sem minden: Orbán Viktor Moszkvában találkozott Szergej Kirijenkóval a Roszatom elnökével, aki a paksi atomerőmű kitatarozásáért cserébe örömmel fogadna el MVM részvényeket is. Szereti az új tulaj, ha az ő kezében van a villanykapcsoló. És ha már minden új lakó szeretne körülnézni a portáján szeretettel várja a demokrácia fellegvára a parlament! Az 5000 forintos családi belépővel a frissen kistafírozott díszőrség kíséri az Országházban, e héttől ezt sem lehet ingyen. Nem nagy pénz ez, tán még olcsóbb is mint egy cirkuszi belépő, pedig aki beleshet a plenáris ülésre, annak szórakozása garantált.

Amatőrök, legyinthetnének a görögök, erőtlen próbálkozásainkat látva. Ők nem vacakoltak az apróval, 23 millió euróért egyszerűen eladták Korfu egy méretes darabját az amerikaiaknak. A görög miniszterelnök már tavaly megszellőztette, hogy szívesen túl adna egy két lakatlan szigeten, de az nem kellett, így hát a görög Istenek, na meg a német turisták egyik kedvenc napozóhelyét bocsátották áruba. Van még pár gusztusos sziget, ami tuti elkelne jó pénzért. Illetve egy 52. állam sem jönne rosszul az USÁ-nak. Pénze épp lenne rá.

Aki még nincs ekkora bajban, mint a görögök, az nem árulja, csak albérletbe adja a szigeteit. Elbán egy hete már belépési díjat szednek mindenkitől, aki csak beteszi a lábát Napóleon földjére. Évi egymillió eurós bevételt várnak az új típusú „vízumtól”. Bele sem merek gondolni, ha végre észhez térünk, és elkezdjük hallani a nyugat szavát, mi lesz a Margitszigettel. Nagyon szép kis hely, remekül lehet kocogni, bringózni, görkorizni. Biztos baromi drága lesz. Szedtek itt már pénzt a látogatóktól, egy háborúval odébb.

A Világ, jelentem, belebolondult a szegénységbe. Minden eladó.