2013. 02. 24.

Felnőttek

Szólj hozzám!


Nem ismerek olyat, akibe a héten nem karmoltak volna bele lélektájt. Bezárkózunk kínunkban, nem mutatjuk országnak-világnak, mi szégyelljük magunkat, sebeink miatt. Nyalogatjuk bőszen, de elkaparják nap, mint nap. Megbocsáthatatlan dolgok történtek ebben az országban. Régóta csiklandozza a torkom hányinger: honnan ered, ez a számomra teljesen idegen, beteges gyűlölködés?

Velem egykorú egyetemisták, rasszista és kirekesztő listákat készítenek hallgató társaikról! Rendes katkó és ratyi libsi, csúnya zsidó feje van, Pistának jó lesz. Ők az én barátaim, akik ezen a listán szerepelnek. Miért nem üvöltenek? Miért nem akadt egy sem, aki odamenne, és egyszerűen szájon vágná azt a Pistát, akinek jó lesz? Nem érezne legalább percekben megnyugvást, elégtételt? Mikor van az, hogy elég? Hogy most már egy szó, egy mondat is elviselhetetlen a mocsokból? Félünk?

Mondhatják, persze, mi értelme lenne, mikor ezek a böfögő röhögők már a Parlamentben pöffeszkednek, és valójában ugyanezt csinálják? Az egyik listát ír, a másik törvényt. Az egyik bunkósággal akar csajozni a gólyatáborban, a másik ráerőlteti avítt családképét mindenkire ebben az országban. Az egyik ratyizik, a másik kiradírozza a melegek jogát az együttélésre. Az egyik szerint csak a katkók jók, a másik a szülő helyett akarja nevelni a gyereket erkölcstan címén. Milyen világban élünk? Csak öklendezi az ember dühében a szavakat. Idézzünk inkább egy immár kötelező olvasmányból:

„Az egyenlőség természetellenes elméletét a gyöngék, a törpék és a tehetetlenek találták ki abból a célból, hogy saját színvonalukra kényszerítsék az erőset, a nagyot és a tehetségeset. Kísérletezhetnek vele ezer évig, akkor sem sikerül. A nagyból csak úgy csinálhatnak alacsonyat, ha levágják a fejét.” Tessék a korszellem. Régi idők vészjósló lehelete. Én egy szippantást sem kérek Wass Albert levegőjéből.

Az erkölcs azon elvek összessége, amelyek a helyes és helytelen, a társadalmi jó és rossz között segít eligazodni. Nekem ők ott, a Tisztelt Házban ebben már nem tudnak segíteni. Hacsak azzal nem, hogy naponta kényszerítenek rá, tartsak ki az elveim mellett, míg ők próbálják romba dönteni azokat. Ez volt a céljuk nem? A szilárd értékrend. Hát, tessék. A PTK-ban már szerepel a kitétel, hogy ha valaki neme, nemi identitása, szexuális orientációja, fogyatékossága, életkora, stb. miatt érzi személyiségi jogaiban megsértve önmagát, nem léphet fel ez ellen a törvény nevében. Íme hát, felnőttek a HÖK-ösök.

és ők.